Verhalenavond over Menno Simons

Regelmatig komen er mensen van over de hele wereld naar Pingjum en Witmarsum. Misschien hebt u ze wel eens zien lopen, soms bussen vol. En vast vraagt u zich dan wel eens af: Wat komen die mensen toch doen in dit kleine dorp? Heel goede vragen, want Menno Simons is een BW’er, een beroemde Witmarsumer. En Menno begon zijn loopbaan in Pingjum, in de Victoriuskerk. Ruim 2 miljoen mensen verspreid over de wereld noemen zich Mennonite, naar hem. Elk jaar komen er mensen naar Witmarsum en Pingjum op zoek naar hun roots. Niet alleen komen zij naar de geboorteplaats van Menno Simons, en naar het Schuilkerkje in Pingjum, maar vooral naar het gebied waar hun voorouders uit vertrokken zijn op zoek naar een plek om hun geloof te leven.

Wilt u wel eens wat meer weten over Menno Simons? Op maandag 6 november vindt er een avond plaats met verhalen en ruimte voor gesprek in het gebouw van de doopsgezinde gemeente in Witmarsum. Aanvang 19.30 uur.

Kosten voor deze verhalenavond zijn (ter bestrijding van de onkosten) € 7,50, dat is inclusief koffie en thee.

COMBIVOORDEEL: als u naar deze avond komt en naar de voorstelling op 19 november in de Victoriuskerk in Pingjum wilt betaalt u € 15,00. Deze voorstelling aldaar is de laatste keer dat Korneel Roosma het stuk Een ontmoeting met gevolgen speelt. In dit stuk speelt GeertruydtJansdochter Hoyer een rol, zij was de vrouw van Menno Simons.