Terugblik op Tsjerkepaad 2023

In de maanden juli en augustus was onze vermaning open voor bezoekers. Thema voor Tsjerkepaad was ‘kunst in de kerk’. We hadden veel kunst in de kerk. Bijna elke week iets anders: schilderijen, beelden, vogeltjes, gedichten, handwerken en muziek. Het was werkelijk prachtig. En alle kunstenaars kwamen uit Witmarsum of waren op de een of andere manier verbonden met Witmarsum. Het is bijzonder erachter te komen hoe creatief mensen zijn!

We werkten ook deze zomer samen met de Koepelkerk (tentoonstelling Menno Nu, muziek), het Schuilkerkje (tentoonstelling Pietie Buijs) en de Victoriuskerk (deel van Menno Nu en film De Pionier) in Pingjum. Dat is een goede samenwerking. Er borrelen ideeën en steeds weer verwijzen we bezoekers naar elkaar. 

De mensen die binnenkwamen waren heel verschillend. Soms lopen mensen binnen en meteen er weer uit. Anderen komen omdat ze doopsgezind zijn en een praatje willen maken. Of omdat ze interesse hebben in onze gemeente. Hoe vaak ik wel niet de vraag heb moeten beantwoorden of er nog wordt gevierd in de vermaning…. En er waren natuurlijk ook mensen die geïnteresseerd waren in de tentoonstellingen. Al met al een leuke mix en veel leuke gesprekken, soms tot ver na vijf uur.

Publiciteit was er via de website van Tsjerkepaad, onze eigen site en via Facebook. Het blijft lastig een groot publiek te bereiken. Toch, de vlag uit en de deur open zijn al heel uitnodigend.

We kunnen terugkijken op een mooie zomer!